Friss hírek


Hajdú Hajnalka

varrónő, textil divatcikkek készítése


+36 30 701 4852

Frák Erika

őstermelő


+36 30 648 1946

Nagyné Torma Kata

kéz-, lábápolás, műkörömépítés, bio szappanok készítése


+36 70 410 3335

Krizbai Tamás

pelenkaáruház üzemeltetése


+36 20 807 3968

Farkasné Szegfű Anikó

Őstermelő


+36 30 627 8181

Patócs István

cserépkályha- és kandallóépítő
+36 20 569 0349

Patócs István vagyok, tíz éve foglalkozom cserépkályhák, kandallók, kemencék építésével elsősorban Gyula és vonzáskörzetében.
Az energiaárak elszabadulásával ismét a hagyományos tüzeléstechnikai megoldások felé fordult a lakosság, ennek a hétköznapokban is számos jelét tapasztalhatjuk. Az elmúlt években elemi erővel tört föl az igény az ilyen jellegű tüzelőberendezések iránt, s ez jelen pillanatban is nőni látszik. Többszintűnek mondható a kereslet az egészen olcsó tüzelőberendezéstől a felsőbb kategóriás termékekig. Antik kályhák restaurálását is vállalom magánszemélyek illetve múzeumok számára is.

A cserépkályha a legújabb technológiával készített mázas, samott alapanyagú kerámiából épül, samott tűztérrel, vízszintes, illetve függőleges füstjáratokkal. Külalakját tekintve rendkívül gazdag a formaválaszték, a megrendelő igényei, elképzelései szerint alakul. Az általam épített kályhák napi 10 perc elfoglaltságot igényelnek, ez magában foglalja a pormentes tisztítást és a tüzelő elhelyezését is. Egy átlagos méretű kályhámmal 150-200 m3 légtér fűthető, napi 10-12 kg száraz keményfával 24 órás fűtési ciklust biztosítanak. Ez havonta 3-3,5 mázsa faigényt jelent, 6 havi fűtési szezonnal számolva évi 20 mázsa tüzelővel működtethetők.

A kandalló modern öntvény tűztérbetétet tartalmaz, a falazata különböző építőanyagokkal készülhet. Elhelyezhető benne több fajtájú hulladékhő-hasznosító dog, igény szerint központi fűtésre is köthető. Az általam ajánlott tűztérbetéttel építve a technológiai utasításokat betartva, tüzelőanyag mennyiség és hatásfok tekintetében a kandallók a cserépkályhához hasonló teljesítményre képesek.

Mind a kandallók, mind a cserépkályhák építésénél az az elv vezérel, hogy értéket képviseljen az átadott munka. Esztétikailag és technikai szempontból magas követelménynek feleljen meg, maximális legyen a hatásfoka, nyerje el a megrendelő tetszését, és nem utolsósorban növelje az ingatlan értékét, illetve emelje a megrendelő presztízsét. Mindezek eléréséhez követem a legújabb fejlesztéseket, alkalmazom az elérhető technológiákat.
 

Bemutató kisfilm


Partnereink

 


Hasznos linkek

 VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ © | 2013