Friss hírek


Frák Erika

őstermelő


+36 30 648 1946

Tóth Róbert Tamásné

használt nyugati lakástextil és bizományi bolt


+36 30 499 0345

Nagyné Torma Kata

kéz-, lábápolás, műkörömépítés, bio szappanok készítése


+36 70 410 3335

Sztankóné Kulcsár Erzsébet

varrónő


+36 30 788 3084

Márton Mónika

ruhakészítő


+36 70 216 7363

Frák Erika - állattenyésztés

őstermelő
+36 30 648 1946

 

Fák Erika vagyok, orosházi tanyánkon gabonanövény-termessztéssel és állattartással foglalkozom. Falusi vendéglátó szakon végeztem, mert szeretem a vidéki életet, az állatokat, és hosszútávon a mezőgazdasági ágazatban képzelem el a jövőmet.

 

Magyarországon a mezőgazdasági adottságok nemzetközi összehasonlításban is átlag felettiek. A jó minőségű termőföld megfelelő alapot biztosít a mezőgazdasági termeléshez, az éghajlat pedig lehetővé teszi szinte az összes mérsékeltövi növény termesztését (öntözéssel, illetve szárazságtűrő fajták ültetésével). Az állattenyésztés az alföldi részen a legjelentősebb az országban, jellemzően szarvasmarha, sertés, juh és baromfiállomány tartásával foglalkoznak a gazdák.

 

Az Orosháza melletti tanyánkon az állatállományunk számára magunk termeljük meg a takarmányt, így biztosak vagyunk benne, hogy csakis jó minőségű, vegyszermentes táplálékon nőnek fel, így a húsuk is egészséges. Egyre keresettebbek a természetes környezetben tartott állatok húsa, a friss tanyasi tojás is kelendő, főként az egészségtudatosabban táplálkozók körében. A szabadon tartott állatok boldogabbak, így a húsuk is finomabb!

 

Jelenleg a szarvasmarha mellett kecske, liba, kacsa, nyúl, valamint racka tartássa és értékesítése jelenti a fő profilt, de a jövőben állatsimogatással, falusi vendéglátással is szeretnék foglalkozni. Olyan állat is található nálunk, amely régen elterjedt volt, ma azonban már csak elvétve látni.

 

Célom, hogy azok a gyerekek, akik legfeljebb a tv-ben látnak állatokat, itt szabad körülmények között tekinthessék meg őket, és betekintés nyerjenek a vidéki, tanyasi életbe.
 

Bemutató kisfilm


Partnereink

 


Hasznos linkek

 VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ © | 2013