Friss hírek


Futóné Tóth Krisztina

kézműves, népi játszóház vezető


+36 20 464 3881

Szabadai Györgyi

hímző oktató, játszóházi foglalkozásvezető


+36 30 304 6859

Gyuricza Tamás

szobafestő és mázoló


+36 30 603 7945

Marton Miklósné

cipőjavító


+36 30 826 4648

Hajdú Hajnalka

varrónő, textil divatcikkek készítése


+36 30 701 4852

Farkasné Szegfű Anikó

Lekvár készítése 100%-ban természetes alapanyagokból
+36 30 627 8181

 

Farkasné Szegfű Anikó vagyok, lekvárkészítéssel foglalkozom Békéscsabán. Mindig szerettem a kreatív, kézimunkával készült dekoratív dolgokat. Nagy hangsúlyt fektetek az egészséges, természetes hozzávalókból készült ételekre és a környezet védelmére. Nyáron lekvárok készítésével foglalkozom, míg télen természetes alpanyagú kozmentikumokat állítok elő. A boltok polcain kevés ilyen terméket lehet találni, és ami a megfelel az előzőekben leírt követelményeknek, az iszonyúan drága a kiskereskedelmi és a nagykereskedelmi árrések miatt. Legolcsóbban a termelőtől, készítőtől lehet ezeket a jó minőségű termékekekt megvásárolni. Ebből a felfedezésből született meg az ötlet, hogy lekvárokat készítsek 100%-ban természetes hozzávalókból. Beszélgetéseimből kiderült, hogy sokat hasonlóképpen gondolkodnak, mint én, igény van a házi készítésű, egészséges lekvárokra.

 

A lekvárokat kétféle technikával készítem. Az egyik a hagyományos, egész napos főzést igénylő, cukor hozzáadása nélkül készülő lekvár. A másik mód a természetes almapektinnel történő zselésítés, mely rövid főzési időt igényel, így a gyümölcsök megőrzik természetes frissességüket. A lekvárokat különféle fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, ánizs), más növényekkel (szárított levendula virág, menta, kardamom, citromfű) ízesítem, teszem különlegessé. A cukor mellett használok barna cukrot, steviát, nyírfacukrot is édesítésre, de vannak cukormentes változatok is. A gyümölcsök egy részét a család kertjéből szerzem be, másik része saját szedésből származik. Ilyenkor figyelek arra, hogy olyan helyről származzon, ami távol esik az autók által használt utaktól, nem szennyezett.

Termékeim csomagolása kétféle kategóriában történik, az egyszerűbb, olcsóbb üveg kivitelben és az exkluzívabb, hagyományos kerámia szilkében, amelyet fazekas férjem készít külön erre a célra. Mindkettő tetejére egy dekoratív vászon bevonat kerül, melyet raffiával rögzítek. Az üveges kivitelnél cimkét ragasztok az üvegre, melyen olvasható a termék neve, összetevői, készítője, a kerámia szilkére a lekvár fajtája ráírással kerül, külön címke tartalmazza az összetevőket és a készítő nevét.

 

Két fajta lekvárt készítek:
1. Hagyományos, egész napos főzést kavarást igénylő lekvárok: szilva, csipkebogyó.
2. Almapektinnek készülő, rövid főzési időt igénylő lekvárok: sárgabarack mentával, feketeáfonya, vörösáfonya, som, homoktövis, kökény, citromos tök, bodza, lilahagyma, cseresznye fahéjjal, citrommal, meggy-cseresznye, ribizli.

 

A lekvárfőzés csak az év egyik felében kivitelezhető, a másik felében természetes alapanyagú kozmetikumokat, tisztálkodási szereket készítek (szappan, folyékony szappan, izzadásgátló, sampon).

Bemutató kisfilm


Partnereink

 


Hasznos linkek

 VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ © | 2013